Afgelopen zaterdag 26 oktober deden vijf assistent leraren van ACW hun EHBO examen bij VM-Trainingen. Dit is een vast onderdeel van de interne opleiding tot assistent leraar bij Aikido Centrum Woerden, met als doel om bij ons aikido lessen aan de beginners te kunnen geven. Gedachte is dat ze de leraar kunnen vervangen bij afwezigheid en als ze daar behoefte aan hebben, bestaat de mogelijkheid OLYMPUS DIGITAL CAMERAom mee te draaien in de maandagavond pool. Op de maandag geven de assistent leraren zelf om de beurt les, zodoende ervaring op te bouwen met lesgeven. Voorwaarde voor dit interne traject zijn: 1) het behalen en blijven onderhouden van je EHBO diploma; 2) het volgen van de aikido leraar niveau 2 opleiding bij Aikido Nederland na het behalen van de zwarte band.

Een extra kandidaat was Rob, een van de vaste assistenten bij de eerste kindergroep. Rob vond de EHBO-opleiding bijzonder nuttig: ‘Als er nu iets gebeurt kan ik handelend optreden. Allerlei situaties kwamen aan bod, niet alleen de levensreddende die natuurlijk erg belangrijk zijn, maar ook andere, die verergering van de toestand voorkomen. Heel erg nuttig en ook de cursussen zelf waren prettig om te doen.” Het leek Ron Smit vooraf een stevige tijdsinvestering (3 zaterdagen) voor deze cursus. Echter achteraf gezien zijn de dagen voor hem omgevlogen. ‘Veel geleerd en geen moment het gevoel gehad van verspilling van mijn vrije tijd. Gedreven trainster in combinatie met gezellige cursus maatjes, maakte het tot een leuke en leerzame ervaring.’

Ook John had niets dan lof voor de trainster Adri en de twee Lotus dames die bij het examen aanwezig waren. De examens duurde toch nog best lang, gemiddeld drie kwartier per examen. De verzorging van de lunch was prima. Het tussen de lessen door delen van persoonlijke ervaringen onderling (want een ieder had wel een verhaal) en het op elkaar oefenen, maakt dat we tussendoor ook veel gelachen hebben, verteld John. Wel is het zo dat je ondanks 3 hele dagen cursus niet alles kunt weten en oppakken van belang dit jaarlijks te gaan bijhouden. Martijn gaf aan dat de opleiding van een goed niveau was met pittige en goede praktijk training. Richard dat zowel binnen als buiten de dojo het erg nuttig is om op de hoogte te zijn van deze kennis. Dat ze allemaal geslaagd zijn met een diploma is een mooie prestatie van deze aikidoka’s. In totaal hebben nu acht mensen bij ons een EHBO-diploma.