Op vrijdag 20 mei zouden Ilse, Bart en Peter van ACW naar Leiden gaan om samen met Marc een workshop voor te bereiden die de komende vrijdag gegeven zal worden in Utrecht. Deze vrijdag waren extra veel leerlingen aanwezig in Leiden om te trainen. Volgende week zaterdag 5 juli worden namelijk de examens van de regionale dojo’s weer afgenomen in onze regionale hoofd dojo.

Ilse had aangegeven dat zij aankomende zaterdag niet in de gelegenheid zou zijn om aanwezig te zijn. In dat geval kon bij haar geen examen worden afgenomen voor het einde van het seizoen. Dat zou jammer zijn want Ilse heeft extra hard gewerkt dit seizoen. Tweemaal in de week traint zij: eenmaal in onze eigen dojo en een keer extra in Alphen aan de Rijn bij Caroline Jongsten. Het 2x trainen heeft zichtbaar vruchten afgeworpen bij Ilse.

Toen Marc Jongsten (technisch directeur midden holland) vernam dat Ilse 5 juli niet aanwezig kon zijn bij de examens, greep Marc zijn kans waar. Samen met de andere aikidoka’s die met de voorbereidingen voor de examens bezig waren, moest Ilse in plaats van aan de workshop te werken, meetrainen en oefenen. Op het einde van de les moest ze voor de klas en werd haar onverwachts het examen voor de vierde kuye afgenomen. Bedoeling is dat vanaf het vierde kuye examen het pro-actief bewegen ‘aan’ moet gaan. Het statische moet eraf en het dynamische moet zichtbaar gaan worden. Dat was al goed te zien bij Ilse. Een keurig examen met een mooi resultaat: geslaagd. Gefeliciteerd Ilse!