Woensdagavond 30 juni 2010 verschijnt er een cameraman en een geluidsman in de dojo bij Aikido Centrum Woerden. Een hoop apparatuur. Professioneel ziet het er allemaal uit. Indrukwekkend ook. Mark (de regisseur), Sebastiaan (geluid) en Anne-Berthe (redactie) stellen zich voor en geven een hand. Ze komen die avond filmopnames maken voor een film die in oktober dit jaar in premiere gaat in het Tuschinski theater in Amsterdam. Later dit jaar verschijnt de film ook op de Nederlandse TV bij de publieke omroep. Het film debuut van ACW.

Het draait allemaal om een bestseller van Pim van Lommel. Pim is een Nederlandse cardioloog die in diverse ziekenhuizen in Nederland de afgelopen 20 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan heeft op het gebied van bijna dood ervaringen (BDE). Hij publiceerde eerder in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet en hij heeft hierover een boek uitgegeven met de titel ‘Eindeloos bewustzijn’. Van het boek zijn inmiddels meer dan 125.000 exemplaren verkocht. Uit dit boek is een filmscript gemaakt geproduceerd door European Media Support. In deze film worden vier karakters gevolgd die een dergelijke ervaring hebben meegemaakt. Bart Sikkens, een leerling bij Aikido Centrum Woerden, paste precies in een van deze vier karakters. Bart is gevraagd of hij een rol wil spelen in deze film.

Aikido speelt in het leven van Bart een ondersteunende rol. Het helpt hem ‘uit het hoofd’ te houden en daardoor beter bij zichzelf te blijven. Het helpt hem meer gecentreerd te raken, zo gezegd. De regisseur van de film sprak dit verhaal wel aan en vroeg of hij een stukje mocht opnemen tijdens het aikido trainingsuur van Bart bij ons in de dojo. Met een heuse geluidscamera – aan zo’n stok die dan steeds boven je hangt en een cameraman die tijdens het trainen om ons heen danst om te filmen. En dat een heel uur. Een leuke ervaring. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe dat er straks allemaal uit gaat zien in de film. We houden jullie op de hoogte…