Aikido Groene Hart sponsort jaarlijks een goed doel in Nepal. Ditmaal een Triatlon door de volwassen aikidoka langs de dojo’s van Aikido Groene Hart. Vanuit elke dojo minimaal één deelnemer. In totaal negen triatleten: Henri, Jeroen, Joost, Christiaan, Jeroen, Fred, Bas, Sulaiman en Ilse. Zij werden door aikido collega gesponsord en hadden elk ook andere sponsors verzameld. Een flink parcours: eerst 4 kilometer roeien, daarna fietsen 45 kilometer en als laatste nog 7 kilometer lopen. Echt een sportieve uitdaging. Er is door de deelnemers hard gewerkt aan de voorbereiding, dit zijn combinaties die niet vaak voorkomen. Sommigen hadden wel ervaring met fietsen, maar niet met lopen; of andersom. Afijn, vandaag was het dan zover. Verzamelen in de dojo van Woerden met alle fietsen. Marco Baak van Bluebeez stond al in Kamerik klaar bij de Boerinn met apparatuur. Kees Bal reed met coördinator Peter van Lier mee daar naartoe vanuit Woerden. Een professionele reporter Harm van der Wilt was samen met Edwin van Wolven het MotorTeam om alle kandidaten te volgen onderweg. Er zou een live verbinding zijn met het CameraTeam in Woerden. Jan Wortman stond stand-by om eventuele fietsproblemen om op te lossen. Al het eten en drinken voor de triatleten verzameld in de koffer van de motor. Helmen op en aan de slag. Reporter Harm doet hieronder zijn verslag.

“Met enig gewiebel weten de acht heren en een dame in kwestie in een drietal boten plaats te nemen. Vier kilometer varen voor de boeg. Het kanoën was bij de eerste bochten nog even wennen, aangezien de kant een paar keer wordt geraakt. Eenmaal de smalste slootjes door komt de vaart erin. Bij de bruggetjes is het nog even opletten, daarvoor moeten de deelnemers er soms bijna liggend onderdoor. Eenmaal terug bij de Boerinn hangt de Drone al in de lucht om ze tegemoet te komen. Haast aangevallen door twee kraaien, toch maar wat lager dan. Zag er allemaal heel relaxed uit: ‘het was heerlijk zeg, zo ’s morgens vroeg!’ Vanuit de Boerinn fietst de triatlon groep door naar Kamerik richting de eerste dojo. Eenmaal aangekomen zien ze Jurgen en Jesse lesgeven aan de kinderen. Alle kids direct hyper-de-pieper en hangen tegelijk uit het raam om hen succes te wensen. Sulaiman, de coach van het team, die alles samen met Bas alles zeer uitgebreid en goed had voorbereid, verwisselt nog even zijn band. Die liep in de ochtend onverwachts langzaam leeg en hij vertrouwde het toch niet. Na een korte pauze fietst de groep via Kasteel de Haar naar de dojo in Vleuten. Even een wat langere pauze om bij te komen, want al zit de vaart er met een gangetje van dertig kilometer per uur er goed in.

Ondertussen is er contact met de filmploeg in Woerden die het filmscript, de muziek en de samenstelling van het materiaal aan het voorbereiden zijn. Er zijn korte gesprekjes waar Harm de deelnemers interviewt. Daarna door naar de dojo in IJsselstein. De terugweg is via Benschop gepland en de filmploeg rijdt alvast met de motor vooruit. Maar twintig minuten later is er nog geen fietser te zien. Het tweetal vraagt zich af of de fietsers nou zoveel sneller, of zoveel langzamer zijn dan de motor. Er is contact met Woerden, maar die hebben ook niets gehoord. Wat beide heren echter niet wisten, was dat zij het pittoreske Benschop voor niets hadden aangedaan. De fietsers hadden een andere route naar Montfoort genomen, waar de motor helaas niet kon rijden. En zo waren de fietser eerder terug op de hoofd locatie in Woerden, dan de 1300 CC motor van Edwin. Na nu een korte lunchpauze volgt het laatste onderdeel: hardlopen. Een ronde van zeven kilometer om het Kallameer en de Cattenbroekerplas. Fred krijgt onderweg even last van zijn knie, maar finisht uiteindelijk tegelijk met de rest van de ploeg. Na afloop worden de deelnemers getrakteerd op een welverdiend drankje en hapje en Peter hangt ieder van hen een medaille om voor deze geweldige sportieve prestatie.

Volgende week hebben de kinderen in de dojo’s van Aikido Groene Hart hun eigen sponsorloop via een AikidoParcours. Daarna wordt al het verzamelde geld opgeteld en een kort filmpje gemonteerd om alle sponsors de prestaties te laten zien en ook hartelijk te bedanken voor hun bijdrage!