Voor de woensdagmiddagen hebben we twee stagiaires bij de kinder- en jeugdgroepen aan het begin van dit seizoen. Sjoerd en Kaan begonnen vorige week direct tijdens de open lessen. Dat waren redelijke hectische lessen met veel ogen langs de kant. Beide stagiaires hebben de test uitstekend doorstaan. Ze maakten makkelijk contact met de kinderen en konden direct goed opschieten met de andere leraren. De tweede les vroegen we de kinderen of ze de stagiaires wilden optillen. Geen probleem riep de hele groep. Sjoerd en Kaan sprongen op de mat en de kids bleken ze met gemak te kunnen dragen. Sjoerd loopt drie uur stage per week en zal tot het einde van het seizoen blijven. Kaan komt vijf uur per week en zal tot januari 2015 bij ons blijven. Hieronder stellen ze zich aan jullie voor.

‘Mijn naam is Sjoerd Dekker en ik zit in het 3de jaar van het CIOS in Arnhem. Daar volg ik de stream OSBM, dat betekent Operationeel Sport en Bewegings Management. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag iets met sport doe en dit wil combineren in het management. Na mijn opleiding wil ik graag naar het HBO, de richting precies weet ik nog niet maar het zal waarschijnlijk sport management zijn of een eigen bedrijf starten. Vroeger toen ik op de basisschool zat, heb ik op judo gezeten. Op het CIOS heb ik in het eerste jaar zelfverdediging gehad. Mijn eerste indruk over aikido was erg leuk, het verbaasde mij dat je met weinig kracht veel kan bereiken. De lessen zijn ook erg leuk ingedeeld, speels maar ook heel erg leerzaam. Ik vind het hartstikke leuk om met kinderen te werken. Het is erg tof om ook samen te werken met de andere leraren. Ik hoop veel te leren over het aikido, ook wil ik de technieken die we leren zo goed mogelijk overbrengen naar de kinderen.’

‘Ik ben Kaan en de opleiding die ik nu doe is de sportacademie op MBO Utrecht. Ik zit in het eerste leerjaar. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik dan elke dag met sport bezig ben en als ik sport voel ik me goed. Ik doe liever niks anders. Na mijn opleiding zou ik graag fysiotherapeut willen worden of personal trainer. Zelf heb ik toen ik klein was op judo gezeten en daarna heb ik ongeveer jaar aan kick-boks gedaan. Ik was bezig om wedstrijden te spelen maar vervolgens heb ik mijn arm gebroken. Mijn indruk van aikido is dat het een discipline sport is: dus niet dat je je tegenstander pijn doet, maar je zelf verdedigt op een manier dat je je tegenstander geen letsel aanbrengt. Ik vind het super om met de kinderen te werken. Waarom ik voor aikido heb gekozen is omdat ik graag iets nieuws wou proberen en dit heb ik zelf nooit eerder gedaan. Wat ik graag dit seizoen wil leren is hoe ik de kinderen een goeie uitleg kan geven en hoe ik met ze kan omgaan en met de verschillende doelgroepen te werken. Ik hoop dat we een leuke seizoen tegemoet krijgen.’