Dutch Aikikai Foundation

Aikido Groene Hart is lid van de Dutch Aikikai Foundation (D.A.F.) te Amsterdam en waarmee het Nederlandse Aikikai dat zich direct heeft verbonden aan de Aikikai Foundation in Tokyo, Japan. Dit is het internationale centrum van het aikido met de huidige Doshu Moriteru Ueshiba authoriteit.

Gilde

De Dutch Aikikai Foundation is vorm gegeven als een gilde van (semi)professionals, dat onder leiding staat van de Technische Directeur. Het Gildesysteem staat borg voor het neerzetten van een uniforme standaard en de bewaking van een constante kwaliteit van het Aikikai Aikido in Nederland Van de gildeleden wordt een belangrijke bijdrage verwacht in de vormgeving van aikidoka’s en de verdere ontwikkeling van de organisatie met betrekking tot Aikikai Aikido zowel als krijgskunst, dan wel de mogelijkheden tot de bedrijfsmatige toepassingen ervan.

Technisch Directeur

De Technisch Directeur – Wilko Vriesman, is verantwoordelijk voor het algemeen technisch beheer van de Dutch Aikikai Foundation. Hij onderhoudt alle relevante technische contacten met andere Aikikai organisaties in binnen- en buitenland, Aikikai So Hombu en de leerlingen van Yamaguchi Sensei, te weten Tissier Sensei en Endo Sensei. Technisch directeur van de Dutch Aikikai Foundation is Wilko Vriesman, 46 jaar, gehuwd, drie kinderen en afgestudeerd in de bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is gestart met Aikido in 1982. Na een tweetal periodes van intern verblijf en intensieve training in de Hombu dojo in respectievelijk 1990 en 1991, is hij op advies van Yamaguchi Sensei, deshi geworden bij Tissier van 1992 tot 1997. In 1997 is hij aangesteld als Technisch Representant van de Nederlandse Aikikai. Sinds 2001 is hij Technisch Directeur van Dutch Aikikai Foundation.

Website: www.dutchaikikaifoundation.nl