Eindelijk een plek aan de andere kant van de A12. Daar is veel behoefte aan sporten en daarom wilden wij ook graag aan die kant van de snelweg aikido gaan aanbieden. Een lastige keuze om een goede locatie te zoeken, maar de gemeente IJsselstein leek ons een prima plek. We hebben nog kort wat onderzoek gedaan, maar IJsselstein is een enorme groei gemeente met alle mogelijkheden voor onze beoogde doelgroepen: veel jonge gezinnen; de bevolking kent een gemiddelde leeftijd van tussen midden twintig en vijftig jaar. We werden hartelijk ontvangen door de Gemeente omdat ze de filosofie van aikido een mooie aanvulling vinden op het beleid. Met elkaar zijn we wat locaties afgegaan en al snel kwamen we uit op het WOC (spreek uit: wok). De avond waarop de lessen geven gaan worden, is gevallen op de dinsdagavond. Ook met het oog op de andere locaties van AGH mochten mensen vaker willen trainen.

Het Wijk Onderwijs Centrum staat er al enige tijd en is te vinden in het Zenderpark. Er is van alles te vinden: Kunst, Centrum Jeugd en Gezin, Basisschool, Kinderopvang en vele sportactiviteiten. Voldoende parkeer gelegenheid om de locatie heen, waar het nog gratis parkeren is. Wat betreft de matten konden we samen werken met een andere sportschool, die reeds vijftig blauwe matten had liggen. Er komen twee extra matten karren bij en wij hebben onze bijdrage geleverd door ook vijftig blauwe matten aan te schaffen. Bij elkaar honderd matten die we van elkaar kunnen en mogen gebruiken. De zaal is kort geleden helemaal opgeknapt en kent een losse verende vloer. Bij binnenkomst direct een warme indruk en prima sfeer met voldoende mogelijkheden: al met al een prima locatie.

De lessen op deze locatie zullen verzorgd gaan worden door aikido docente Ilse Hoppers. Zij heeft nu een paar jaar mee gedraaid op de maandagavond in het roulatie pool van aankomende aikido leraren, die zo ervaring kunnen gaan opdoen in de praktijk. Ilse wilde graag een plekje voor haarzelf om eens met een eigen groep aan de gang te gaan. Nu ruim een jaar geleden slaagde ze voor haar tweede dan examen in Leiden. De dojo is vanaf haar woonadres goed te bereiken in ongeveer een half uurtje. Bovendien gaat Ilse per september werken in het Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Het ziekenhuis ligt haast op werpafstand van de dojo. Nieuwe leerlingen die een keer niet kunnen op dinsdag of meerdere malen per week willen gaan trainen, kunnen straks ook terecht in Woerden of Vleuten. Het was ook een van de redenen om voor IJsselstein te kiezen: een mooie strategische plek tussen Woerden en Vleuten. Beide dojo’s liggen op ongeveer 20 minuten van elkaar rijden.

“Het concept van meebewegen, gaf mij de eerste keer dat ik aikido deed, direct een vrij gevoel. Je moet aikido echt doen om erachter te komen wat het werkelijk is. Aikido geeft mij veel en ik kan er altijd op terugvallen. Door aikido kan ik in de spanning mijn fundament vasthouden. Vooral tijdens mijn werk als IC-Verpleegkundige worden situaties soms ineens intens met veel stress. Daarnaast ervaar ik een heel tevreden en voldaan gevoel na het trainen. Niet alleen conditioneel, maar het lekker bezig zijn met mijn lijf. Ik heb weer contact met mijn lichaam na een aikido les en de motor is weer opgeladen. Als ik met jongere mensen train, die flexibeler zijn, ervaar ik bij aikido gelukkig geen fysieke beperkingen. Ik merk dat ik in de loop van de jaren aardig wat theorie heb opgeslagen en het lijkt me mooi om dit aan nieuwkomers mee te geven. Ik ben er trots op te kunnen zeggen: ik doe aan aikido.”

Heb je zin om bij de opening te zijn voor een gratis proefles op dinsdag 8 september, meldt je dan aan via de website bij de button ‘Gratis Proefles’!