Eindelijk is het zover: het AikidoBoek over het levensverhaal van Morihei Ueshiba is een feit. Wij zijn er super trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Korte verhalen met prachtige tekeningen ernaast. De illustraties, getekend door cartoonist Martin van Gelder, zijn gebaseerd op de scenes uit het toneelstuk van Aikido Groene Hart in juni 2016. Het is een hard-cover boek met een gebonden kaft geworden. In totaal 40 pagina’s verspreid over vijftien hoofdstukken. Totale verkoopprijs is maar € 14,95. Dat is de kostprijs van het boek plus vijf euro per verkocht boek is voor de weeshuiskinderen van ons speciale Nepal project. Een goede kwaliteit voor een prachtige prijs. Het boek vertelt de geschiedenis van aikido aan de hand van het levensverhaal van Morihei Ueshiba. Het leven van Morihei volgt eigenlijk het archetypisch verhaal van de held. De belangrijkste gebeurtenissen die invloed hebben gehad op de ontwikkeling op aikido, hebben we eruit gehaald. Een mooie cadeau voor alle leeftijden.

Wat is de vonk die Morihei heeft doen besluiten om krijgskunsten te gaan beoefenen? Zijn innerlijke gevechten met zichzelf na de verschrikkelijke oorlogen die hij heeft meegemaakt. De ontmoeting met de zeer beroemde straatvechter Takeda en wat Morihei van hem heeft meegekregen over ‘aiki’. De goeroe Deguchi die hem een ander inzicht heeft gegeven op het leven: vrede, liefde en broederschap. De omslag om juist niet meer te vechten en zijn krijgskunst om te vormen naar het scheppende. De terugtocht naar zijn geboortegrond waar hij tot bezinning kwam. De bewustwording van de verspilling van energie bij het vechten en de prachtige aikido oplossing daarvoor. Als laatste natuurlijk de verspreiding van het aikido over de wereld: hoe is dat eigenlijk gegaan? Dit alles lees je in dit spontaan tot stand gekomen aikido boek. Het zou een voorleesboek voor kinderen geworden, maar met de cartoons en de eenvoud van de beschrijving een prachtig verhaal voor alle aikidoka’s.

Je kunt het boek bestellen via de speciale website: http://www.aikidoboek.nl/. Daar kun je jouw contact gegevens achterlaten en aangeven hoe je het boek wilt hebben. Je kunt het ophalen bij je eigen leraar in de dojo of op ons centrale afhaalpunt in Woerden. We kunnen het ook naar je toesturen via de post. Als speciale actie krijgen nieuwe donateurs voor het weeshuis in Nepal die zich aanmelden voor minimaal een jaar (12 maanden * € 10,00 per maand) dit boek gratis toegestuurd. Ook dat kun je aangeven op de website. Wees er gauw bij want dit is een limited-edition, deze Eerste druk. Iedereen die een boek koopt helpt mee aan de verspreiding van het aikido gedachtengoed én helpt de weeshuiskinderen in Nepal. Daarbij past de aikido boodschap van geweldloosheid natuurlijk mooi bij de Kerst. Leuk om te geven als relatiegeschenk; voor dojohouders als kerstcadeau aan hun kader, of leg het onder de boom voor familie, collega’s en vrienden. Heel veel leesplezier toegewenst!