Op maandag 9 september, terwijl Peter van Lier thuis de open avond nog wat aan het voorbereiden is, gaat de telefoon. Tim van der Meer zit op het CIOS in Arnhem en vroeg of er nog een stageplaats beschikbaar was bij ons. Ik meld dat we twee stageplaatsen tot onze beschikking hebben: de woensdagmiddag en de vrijdagmiddag. Beide staan nog open. Ik vertel hem gelijk dat er vanavond toevallig een open les is waar Tim mooi eens kan proberen of een aikido stage inderdaad iets voor hem is. Een paar uur later schudden we elkaar de hand en staat Tim bij ons op de mat. Hij wordt direct ondergedompeld in de aikido filosofie met allerhande oefeningen om direct ook wat aanvals- en verdediging ervaringen op te doen.

Het klikt prima tussen Tim en aikido. Hij geeft aan graag voor de stageplaats op de vrijdag te kiezen, want op de woensdagmiddag heeft hij zelf nog school; waarop ik hem uitnodig om de eerstvolgende vrijdag aan te schuiven bij de open les. Op vrijdag hebben we de groep ‘kinderen met een beperking’ en dat is een prachtige leerplaats voor een iemand die een sportopleiding volgt. Ook dat pakt prima uit. Een uitstekende doelgroep voor Tim om mee te gaan leren werken. De kinderen reageerden nieuwsgierig positief en Tim had het naar zijn zin gehad. Nadat we samen een schets hadden gemaakt van zijn leerroute bij Aikido Centrum Woerden waren we eruit: Tim komt bij ons dit seizoen op de vrijdagen zijn stage lopen; waarop ik hem vroeg of hij zichzelf wilde voor te stellen op onze website.

“Ik zit nu in het tweede jaar en volg de niveau 3 opleiding Sport en bewegen. Hierna wil ik graag doorgaan met de niveau 4 opleiding, die duurt dan 2 jaar extra. In totaal doe ik dus vijf jaar over mijn opleiding. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik zelf veel met sport bezig ben altijd en het leuk vind om voor een groep te staan. Wat ik na mijn opleiding ga doen staat nog niet vast, maar ik wil wel de kant op van het leger. Misschien wil ik daar training geven of zelf het leger in, maar misschien wil ook nog wel verder leren. Er zijn nog genoegen wegen in te slaan. Ben zelf op het moment een paar maanden aan het boksen. Onlangs heb ik sportvaardigheden A vechtsporten gehad wat bestaat uit: judo, kickboksen en jiujitsu.

Ik was al een tijdje opzoek naar een stage plek voor aikido of jiujitsu. De indruk van aikido voor mij is dat het een rustig, beheerste vechtsport is. Waarbij balans en controle van je eigen lichaam van belang is. Via Calibris ben ik bij Aikido Centrum Woerden terecht gekomen. Voor mij is het de eerste keer om met kinderen met een beperking te gaan werken. Ik zie het als een uitdaging en een extra stuk ervaring wat altijd mooi is meegenomen. Het maakt mij niet uit of iemand een beperking heeft, voor mij is ieder kind gelijk. Ik heb zelf ook een beperking en dat is dyslexie. Dat maakt mij geen ander persoon: ik ben wie ik ben. Wat ik komende seizoen hoop te leren is meer zelfvertrouwen in het lesgeven en dat ik veel mensen/kinderen iets nieuws kan bij brengen. Ik hoop een heel leerzaam seizoen tegemoet te gaan.”