Mysterieuze gebeurtenissen in het Groene Hart. Het begon afgelopen zaterdag 28 november al in Kamerik. De kinderen waren in de afgelopen periode al wat rumoeriger door de komst van de goedheiligman naar Nederland. Benjamin Langendoen kondigde in zijn dojo al aan dat Sinterklaas met een paar van zijn Pieten zeker weten wat langs zou komen brengen, maar hij zei dat hij verder geen idee had waar en wanneer. Toen de kinderen bezig waren met de les zag een van hen opeens dat er iets in zijn schoen zat. Op het teken van de leraar ging iedereen in zijn schoen kijken. Wis en waarachtig: inderdaad zat er bij iedereen wat in zijn schoen? Dit fenomeen herhaalde zich bij de tweede groep. Zonder dat iemand iets gezien of gemerkt heeft, is het Sinterklaas twee keer gelukt om binnen te komen en voor beide groepen iets achter gelaten, tot plezier van de kinderen en de leraren. Iedereen stond perplex en kon verder genieten van een zakje lekkernij.

In Woerden al net zo. Meester Danny en Peter waren druk bezig om de matten te leggen voor de lessen die middag. Opeens stond daar een grote jute zak helemaal propvol met allerlei lekkernij. Beide meesters waren al op hun hoede door de gebeurtenissen in Kamerik en hadden vooraf een strategie bedacht. Als er ineens iets zou staan, dan zou meester Danny linksaf de gang in rennen en Peter rechtsaf de trap af naar beneden. Maar nee hoor, ook zij konden niemand meer zien of ontdekken hoe de zak daar was gekomen?! Aan het einde van de les kregen alle kinderen wat mee naar huis van Sint en Piet, maar een extra grote verrassing voor alle leraren die als vrijwilligers elke les toch maar weer komen opdagen. Dat is niet altijd zichtbaar of wordt telkens hardop geroepen, maar de Sint laat weten dat hij dit enorm waardeert van de vrijwilligers naar de lieve kinderen van Aikido Groene Hart.

Afgelopen donderdag 3 december was het weer een gezellige drukte van jawelste bij de kids in Vleuten. Voor aanvang van de les stond bij binnenkomst in de dojo daar tot de verbazing van leraar John ineens een grote jute zak met allerlei lekkernijen naast het portret van Opa Aikido. Iedereen vroeg zich af waar die zak vandaan kwam. John had natuurlijk wel een vermoeden. Hij had van de Sint een paar dagen vooraf nog een WhatsApp-je ontvangen, maar nooit gedacht dat de Sint en Piet gezien de drukte nog tijd zouden maken om even langs te komen. Er zat een briefje op de jute zak geplakt met afzender ”van Sint en Piet” met een gedicht. En dat de Sint voor alle kinderen iets lekkers in de zak had gedaan. Ook had de Sint geschreven dat hij zo trots was dat alle kinderen zo goed hun best doen iedere week met aikido. Aan het einde van de les regende het letterlijk in Vleuten van de lekkernijen.

Een Hakama in plaats van een mantel,
dat is waar de Sint aan dacht.
Maar zou hij er wel in passen?
Het is wel handig op de daken in de nacht,
misschien nog wat mooie moves erbij;
een Kata Dori, een Sankyo en natuurlijk de Ritsurei!
De goedheiligman bedacht zich echter snel,
hij houdt teveel van marsepein en caramel.
Zijn goede voornemen voor volgend jaar zal dan ook zijn,
dat hij gaat trainen bij Aikido Groene Hart,
en wel in Woerden, Wilnis, Vleuten, Kamerik, Loenen of IJsselstein.
Voor nu wil de Sint nog een ding wensen:
een fijne pakjesavond en wellicht tot volgend jaar in de dojo lieve mensen!