Per zaterdag 6 september 2014 start Aikido Centrum Woerden met een extra locatie voor kinderaikido te Kamerik in de Eben-Haëzer school. De lessen zullen worden gegeven op de zaterdagochtend vooralsnog aan twee doelgroepen: van 09:00-10:00 (kinderen van 5 t/m 7 jaar) en van 10:00-11:00 (kinderen van 8 t/m 10 jaar). De lessen zullen worden verzorgt door Benjamin Langendoen onder supervisie van hoofdinstructeur Peter van Lier. Benjamin heeft inmiddels drie jaar ervaring met het lesgeven aan de kinderen. Het afgelopen seizoen heeft hij elke woensdag volledig zelfstandig de lessen gegeven onder begeleiding van Peter aan de derde kindergroep.

Benjamin Langendoen zit op de Kalsbeek in Woerden en gaat volgend jaar naar klas vier van het gymnasium. Later wil hij iets met het leraarschap gaan doen. Wat is nog niet helemaal duidelijk: iets met oude talen, geschiedenis of misschien wel een aikido leraar. Ruim drie jaar geleden kwam hij via Google voor het eerst in aanraking met aikido in Woerden. Op de fiets ernaar toe voor een proefles en het voelde meteen goed. Een te gekke sfeer en alles lukt ook direct: het rollen, de technieken…, het klopte gewoon allemaal. Na het volgen van de vier kennismakingslessen wist hij het zeker: aikido was helemaal zijn ding!

Benjamin: “Wat ik prettig vind, is dat er in aikido geen wedstrijden zijn. Gewoon lekker trainen en oefenen, dat sprak me erg aan. Er zijn geen verliezers: iedereen helpt elkaar. Het doen van de aikido technieken leert me om rustig te blijven bij spannende of lastige situaties. Het kan dan van binnen wel heel spannend aanvoelen, maar van buiten kan ik nu relaxed blijven. Het is een soort juist handelen: dat doen wat je moet doen. Je hebt er echt iets aan en het is supergaaf om te doen.

Wat voor mij de kern is in het lesgeven aan kinderen, wat ik aan hen wil overdragen? Het is in de eerste plaats superleuk om met kinderen te werken. Ik word daar van binnen enthousiast van. Wat ik verder wil meegeven aan de kinderen is: wees jezelf in alle situaties. Laat je niet gek maken. Probeer te overzien wat er aan de hand is. Soms is het best eng als iemand aanvalt, maar toch leer je er door aikido zo op een kalme manier mee omgaan. Ik woon zelf in Kamerik en het is lekker dichtbij voor mij; ik heb er enorm veel zin in.”

Wil je ook meedoen met de eerste open les bij de Eben-Haëzerschool aan de Mijzijde 88a te Kamerik? Dan ben je van harte welkom. Je kunt je hier aanmelden, dan ontvang je van ons nog een uitnodiging.