De assistent leraren bij Aikido Centrum Woerden hebben gezamenlijk ook een eigen maandagavond waar ze les geven. Het assistent leraren traject gaat over het geven van een aantal lessen bij ons in de dojo waarbij je door Peter in de rol van Praktijkbegeleider gecoacht wordt in de praktijk. Het is vaak een lastige klus om naast het hectische leven ook nog extra les te gaan geven, daarom draaien de assistent leraren bij ACW om toerbeurten een avond. Met zijn vieren is dat zo prima vol te houden, gemiddeld eenmaal per maand. Door het vertrek uit dit team van Richard ten Katen, waren we op zoek naar een nieuwe enthousiasteling om aan te sluiten bij deze groep assistent leraren. Lucien Petra (1972) is werkzaam als calculator en logistiek planner bij een groothandel voor een aantal sieraden lijnen. Na mijn vraag of hij geïnteresseerd was in deze uitdaging, reageerde hij enthousiast. Hieronder stelt Lucien zich voor.

“Na de eerste training was mijn hoofd lekker leeg en ik compleet opgeladen met nieuwe energie, reden genoeg om direct lid te worden. In het begin komt er veel op je af, maar na verloop van tijd begin ik in te zien dat als je rust uitstraalt in het beoefenen van deze sport, je deze rust ook terug krijgt. Pas later kwam voor mij het inzicht dat dat natuurlijk niet alleen voor op-de-mat geldt, maar ook in het dagelijkse leven en het werk. Ik kan door aikido de druk steeds beter aan en kan alles mede wat makkelijker relativeren. Toen Peter mij vroeg om in te stromen in de groep de assistent leraren, was ik verrast en vereerd; hoefde niet lang na te denken. De rust en het plezier wat aikido mij biedt, wil ik niet alleen voor mijzelf houden. Ik wil het graag doorgeven aan anderen en hoe kan dat beter dan voor de klas te staan en dit zo te gaan delen.”

Vanaf mijn zesde levensjaar ben ik min of meer verplicht judo gaan beoefenen. De hele familie deed dat, dus ik moest dat ook gewoon doen. Tot mijn zeventiende jaar heb ik dat met veel plezier gedaan. Er waren voor mij echter twee punten die wat minder waren: 1) het competitie element in judo sprak mij niet zo aan en 2) ik had regelmatig last van blessures aan beide knieën. Dat laatste was uiteindelijk ook de reden dat ik gestopt ben met judo. Na verloop van tijd begon ik toch weer uit te zien naar een of andere vorm van budo sport en zag de advertentie van Aikido Centrum Woerden. Na wat wikken en wegen besloot ik om deel te nemen aan een open les en was eigenlijk direct verkocht. De rust en kalmte in de dojo trok mij enorm, maar ook het feit dat er geen enkele vorm van competitie is. Er was in deze aikido dojo een soort algemene bereidheid om elkaar verder te helpen. De sfeer ademt respect voor elkaar ongeacht status of niveau. Al deze ingrediënten spreken mij erg aan.”