Afgelopen zondag 15 maart was weer de Talentontwikkeling van de bond Aikido Nederland. Britt van Geen was daar present namens Aikido Groene Hart. Britt zit bij ons in de jeugd groep op de woensdag middag, maar gaat zo lekker dat ze ook al bij de volwassenen meedraait op de woensdag- en vrijdag avond. Vorige week sprak Peter van Lier haar aan met de mededeling dat ze ook naar deze bijzondere stage toe mocht gaan, om haar ontwikkeling nog meer te stimuleren. Dit is een groep die vanuit de Aikido Bond met elkaar samenwerkt om nog meer uit jezelf te gaan halen op het gebied van aikido. Britt had daar wel zin in en ging samen met haar vader en zusje Noa daarnaar toe. Om 11:30 zou de les beginnen. Ze waren lekker op tijd, konden het goed vinden en vonden de nieuwe sportzaal van Aikido Nederland heel mooi om te zien.

Het was best wel druk, vertelt Britt, zeker zo’n twintig kinderen van haar leeftijd. In het begin vond ze het een beetje spannend, want Britt wist niet precies wat ze kon verwachten. De docenten Lijnie, Erwin en René waren heel aardig en dat stelde Britt al gauw op haar gemak. De lessen waren dezelfde als in Woerden: er werd iets uitgelegd, dan laten zien wat de bedoeling is en vervolgens met elkaar op de mat aan de slag. “Hetzelfde zoals Peter dat ook doet in onze eigen lessen. Veel van de technieken die we gedaan hebben, kende ik al zoals bijvoorbeeld de nikkyo klem. Een paar waren nieuw voor mij. De namen weet ik niet meer, want die vind ik nog moeilijk te onthouden. Ik kan ze wel voordoen en ze laten zien. Ik voelde me goed op mijn plek daar in deze nieuwe omgeving. Dat was fijn.

Je kan echt merken dat het een talentengroep was. Dat zag je direct aan de snelheid waarmee ze met elkaar aan de slag gingen. In Woerden krijgen we wat meer tijd om het rustig aan te doen, ook omdat nog niet alle kinderen bekend zijn met de technieken. Niet te veel nadenken, vooral doen. De kinderen snappen hier beter en sneller wat de bedoeling is. Daaraan merk je het verschil. Mijn zusje Noa heeft de foto’s gemaakt. René, Erwin en Lijnie vonden het geen probleem om er met elkaar wat te maken. Ik vond het erg leuk om gedaan te hebben. Na anderhalf uur was ik best wel moe. Toen ik mijn familie vroeg hoe ze het vonden, vertelde ze gelijk dat ze erg trots op me waren dat ik hieraan meedoe! Op zondag 17 mei is de volgende Talentontwikkeling in Papendal en ik heb er nu al zin in.”