Op 7 mei 2008 heeft Pieter Rood (2e dan) wegens de vakantie van Peter een gastles gegeven bij Aikido Centrum Woerden. Op verzoek van Peter heeft Bart Peeters een stukje tekst gedicht voor de website over deze les.

“Ondanks de lage opkomst vanwege de vakantiedrukte, was deze les zeker de moeite waard. In de les werd veel aandacht besteed aan de basistechnieken. Pieter kon zijn aandacht royaal verdelen onder de leerlingen, waardoor het mogelijk werd individuele vragen te stellen en deze ook te behandelen. Dit gaf de leerlingen van het ACW de kans eens extra grondig naar hun eigen techniek te kijken. Bovendien werd er als aanvulling op de basistechnieken aandacht besteed aan de wat meer dynamische vormen, zodat de kans op het ‘vastlopen van de techniek’ kleiner werd. Het was een amicale en plezierige les, waar de leerlingen zeker wat van hebben opgestoken.”

Pieter Rood zal het volgende seizoen 2008/2009 een eigen nieuwe dojo starten. Aikido Centrum Gouda zit dicht in de buurt van ACW. Pieter en Peter hebben afgesproken elkaars backup te zijn voor het lesgeven in de toekomst. Ook de andere leerlingen van ACW zullen dus ongetwijfeld in de toekomst nog eens een gastles van Pieter gaan ervaren. Wij wensen Pieter van hieruit erg veel succes met de opstart van zijn nieuwe dojo in Gouda en ‘domo arigato’ voor deze les!