Steeds meer leerlingen van Aikido Centrum Woerden kwamen met het verzoek om een extra avond te kunnen trainen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, willen de meesten bij voorkeur graag 2x per week kunnen trainen. Vanaf januari 2009 is dat mogelijk geworden. Aikido Centrum Woerden geeft dan les op twee avonden in de week: de woensdag en de vrijdag. Hierdoor is het mede mogelijk geworden om op de vrijdag ook een nieuwe beginnergroep te starten.

Afgelopen vrijdag 16 januari was de aftrap van deze nieuwe beginnergroep. Vooraf is breed geadverteerd om nieuwe enthousiastelingen in contact te laten komen met aikido. Zo’n tien personen hebben er voor gekozen om een eerste moedige stap te zetten op hun eigen krijgerpad. Een elementair onderdeel uit deze eerste les: de wijze waarop je jezelf presenteert in de actie. Het is belangrijk om laag in de benen te staan en als het ware je ‘buik’ aan te bieden als je de ander tegemoet treedt. Daarmee ontwikkel je een houding waarin het centrum sterk is en de presentie naar buiten welwillend. Een opgericht lichaam relateert aan een opgerichte geest. Deze houding van een aikidoka, vraagt om respect.

Het voordeel van een beginnergroep is dat iedereen altijd kan binnenkomen voor een proefles; of anderszins kan instromen in dit lesuur. De lessen hierin staan namelijk qua lesstof allemaal op zichzelf en zijn bedoeld voor ‘starters’ van het zelfde niveau. Nieuwe enthousiastelingen zijn en blijven dus onverminderd welkom om in te stromen op elk willekeurig moment in het jaar.