Woensdag 4 december was het eindelijk zo ver. We hadden de Sint al een paar keer geschreven, maar ach die man heeft het ook zo druk. Wel beloofde de Sint dat hij in december 2013 langs zou komen bij ons in de dojo. Gelukkig heeft hij zijn belofte gehouden. Wel een hoop toestanden vooraf met verdwenen staf en het grote boek van de Sint. Toen ik dat hoorde had ik de Hoofd Piet direct even een WhatsApp-je gestuurd met het verlanglijstje van de aikido kids. Halverwege de les ging ineens de deur open en stormde er een Piet binnen met twee grote jute zakken. Hij vroeg zich af of dit de ‘mikado’ zaal was?

Van aikido had de Sint en zijn Pieten nog nooit gehoord. We hadden een stoel klaargezet voor Sint, want die is toch al aardig oud. Toen ging de Sint aan de kinderen maar vragen wat aikido nu precies was. Ze staken keurig hun vingertjes in de lucht en de Sint koos er een paar uit. Erg dapper gingen deze aikidoka’s voor de klas voordoen wat ze leren op aikido: een rol voorover, een rol achterover; maar ook wat oefeningen die we bij de warming-up doen waarbij de kinderen keurig in het Japans tot tien konden tellen. De Sint, maar ook de Pieten, waren flink onder de indruk. Toen vroeg de Sint of er vier kinderen (zie foto) even konden helpen met het uitdelen van wat cadeautjes voor de assistenten. Deze helpen iedere week opnieuw vrijwillig de kindergroepen en daar was de Sint heel trots op!

De Pieten wilden ook wel even leren rollen, maar dat werd een puinhoop. Toen vroeg ik een van de Pieten of ze door de aiki-wave tunnel wilde lopen? Dat vond Piet wel spannend, maar deed het toch. Alle kinderen keurig op een rij, op de hurkjes en handjes tegen elkaar aan. Als ik ‘start’ riep, moest de Piet door het midden rennen. De kinderen duwden elkaar op het allerlaatste moment naar achteren en maakten een keurige koprol achterover. De Sint vond het prachtig. Als afsluiter hadden we gekozen om aiki-bal te doen met de Pieten als ballegooiers. Na zo’n vijf minuten waren er nog niet veel kinderen af. De Pieten vonden onze Krijgertjes wel erg snel. Iedereen nog een klein cadeautje van de Sint en toen gingen ze weer weg. Een drukke periode voor de Sint, maar super dat hij bij ons langs wilde komen.