Leeftijdscategorie van 5 tot en met 10 jaar

Voor kinderen is het belangrijk om te bewegen. Aikido is een aantrekkelijke bewegingsvorm voor kinderen. Het bevordert de lichaamscoördinatie, vermindert agressie en zorgt dat de kinderen lekker hun energie kwijtraken. Er zijn geen wedstrijden of competitie in aikido. Dat maakt dat kinderen bezig zijn elkaar te helpen te ontwikkelen. Bij Aikido Groene Hart is sprake van een veilige en plezierige leer- en werk omgeving die vrij is van rivaliteit. Voor de kinderen hebben we een indeling gemaakt in drie groepen: die van 5 en 6 jaar, een van 7 en 8 jaar; en de laatste van 9 en 10 jaar. De aikido lessen voor kinderen zijn gemixt met jongens en meisje door elkaar, actief, zeer afwisselend met spel en plezier en toch volledig gericht op aikido.

Er is een speciaal team van vijf volwassen aikidoka’s (AikidoKidsTeam) die met elkaar een continu lesprogramma ontwikkelen en vorm geven. Doelstellingen binnen de kinder lessen zijn: een begrijpelijke structuur, blijven boeien ondanks de vele herhalingen en een motivatie doel aanbieden: iets om naar toe te werken. Met dit nieuwe lesprogramma zijn we per september 2014 gestart. De resultaten zijn merkbaar aan het plezier en de werklust in de groep, maar vooral goed zichtbaar in de ontwikkeling van de kinderen. De nieuwe lessen zijn zowel educatief als speels met daarin kracht- en conditie onderdelen voor de kinderen. Er wordt mede veel aandacht besteed aan b.v. assertiviteit, sensitiviteit, Japanse woorden, etiquette en allerlei zaken op het gebied van respect. In totaal komen we na ongeveer acht lessen tot de uitwerking van een complete aikido techniek.

Na elke reeks nemen we een korte ‘passage’ af in de les. Hiervoor krijgen de kinderen een aantekening op een diploma met de behaalde techniek. Leren omgaan met de spanning van een examen, hoort bij de aikido opleiding van deze doelgroep. Na het behalen van vijf technieken, mogen de kinderen op voor een aikido kyu-graad examen (wat gelijk staat aan een kleur band). Het AikidoKidsTeam komt maandelijks bij elkaar om te evalueren en te evolueren. Het is een doorlopend experiment waar we steeds opnieuw nieuwe werkvormen combineren en ontwikkelen. Op het einde van het seizoen (juni) wordt of een examen gehouden of om de zoveel jaar een centraal kids-feest waar de ouders de vooruitgang en de ontwikkelingen kunnen zien van hun eigen kind(eren). Opa’s en oma’s zijn dan natuurlijk ook van harte welkom!

Indien gewenst kan uw kind gratis eens een aikido les meedoen

Heb je zin om aikido eens te proberen? Eens een gratis proefles mee te trainen? Meldt je in dat geval s.v.p. even vooraf aan via de website. Hierna kan je ook nog gebruik maken van het Proefpakket. Na deze vijf lessen heb je een goed beeld of aikido ook iets voor jou is, zonder verdere verplichtingen.

‘Krijgskunst voor zelfontplooiing’

Probeer een gratis proefles!