Leeftijdscategorie van 11 tot en met 14 jaar

Voor deze doelgroep jongeren is er een aparte lesgroep. Dit betekent dat er een gericht lesprogramma mogelijk is, passend bij de leeftijd en de groeifase. De aikido technieken rol- en val breek technieken, coördinatie oefeningen, het aanleren goede werkhouding ten opzichte van elkaar als voorwaarde om zelf iets te leren. Het leren omgaan met tegenslagen, bewustwording hoe de omgeving reageert op jouw ‘actie’ en zo rekening te houden met de ander. Dat zijn feitelijk de kernwaarden van dit lesprogramma.

Sterker en steviger in je schoenen staan
Het leren omgaan met een aanval of agressie oefenen we bij aikido als krijgskunst in het rollenspel van aanvaller en verdediger. Maar op een andere manier dan je gewend bent. Dus niet agressie als antwoord op agressie. Bij Aikido leer je dat het ook anders kan: niet direct vanuit primair reageren. Jezelf trainen om bewust te kiezen en juist te handelen. Doordat je in deze leeromgeving steeds meer leert omgaan met spanning en ‘gespeelde’ agressie, ontwikkel je zelfvertrouwen. Dat maakt dat jij sterker en steviger in je schoenen gaat staan.

Werken aan je lichaamshouding en uitstraling
Het bijzondere aan aikido is dus dat je ondanks dat je aangevallen wordt, je juist leert je niet te laten ‘verleiden’ om te gaan vechten. Je leert je verantwoordelijkheid te nemen en ook de grenzen van anderen te respecteren. Aikido technieken zijn ook om de ander te neutraliseren en niet om deze uit te schakelen. Aikido is dus niet alleen het leren van zelfverdediging, maar in de eerste plaats werken aan je fysieke en mentale reactiepatroon. Hiermee kun je, louter je houding en uitstraling, in veel gevallen zelfs een bedreigende situatie voorkomen.
Heb je zin om eens een proefles aikido te proberen?

Heb je zin om aikido eens te proberen?

Heb je zin om aikido eens te proberen? Eens een gratis proefles mee te trainen? Meldt je in dat geval s.v.p. even vooraf aan via de website. Hierna kan je ook nog gebruik maken van het Proefpakket. Na deze vijf lessen heb je een goed beeld of aikido ook iets voor jou is, zonder verdere verplichtingen.

‘Krijgskunst voor zelfontplooiing’

Probeer een gratis proefles!