Afgelopen donderdag 15 januari 2015 was alweer de opening van een nieuwe locatie van de vereniging Aikido Groene Hart in Vleuten. Een prachtige opkomst met direct een fijne groep nieuwe volwassen leden. Volwassen is bij ons ouder dan vijftien jaar. Veel van nieuwe deelnemers die avond vroegen direct of er ook aikido voor kinderen zou gaan komen. Deze vraag werd zo vaak gesteld dat het opvallend was en wij doorvroegen welke reden hierachter zat. Aangegeven werd dat het lastig was voor de kinderen en de jeugd in deze regio om op een sport te laten gaan. Niet vanwege het aanbod, dat was er genoeg, maar vanwege de wachtlijsten. Gemiddeld zou het twee tot drie jaar duren dat een kind in deze buurt kon sporten voordat het aan de beurt was op een wachtlijst?! Dat heeft ons aan het denken gezet, zegt Peter van Lier, hoofdinstructeur van Aikido Groene Hart.

“Er is hierom begin februari een extra bestuursvergadering geweest waar we dit hebben besproken. John de Jong is de leraar in Vleuten en hij gaf direct aan extra tijd te willen vrijmaken voor deze doelgroep op de donderdag. Wat betreft zijn ervaring met kinderen zou het sowieso geen probleem zijn. John de Jong helpt mee sinds 2011 op de woensdag bij de aikido lessen voor kinderen in Woerden en is lid van het AikidoKidsTeam van onze vereniging. Navraag bij de Gemeente leverde op dat de locatie op de Binnentuinlaan 6 in Vleuten nog twee uur extra vrij was op de donderdag. We gaan nu starten in Vleuten met de kinder- en jeugd aikido lessen per donderdag 2 april 2015. Daarmee is Aikido Centrum Vleuten de derde locatie waar Aikido Groene Hart aikido voor kinderen aanbiedt.

Voor kinderen is het belangrijk om te bewegen. Aikido is een zeer aantrekkelijke bewegingsvorm daar deze krijgskunst geen wedstrijden kent. Aikido bevordert de lichaamscoördinatie in het bewegen. Er is geen rivaliteit in aikido en dat maakt dat de deelnemers bezig zijn elkaar te helpen te ontwikkelen. Voor Aikido Vleuten hebben we gekozen voor de volgende indeling: kinderen van 8 t/m 10 jaar (van 18:00-19:00) en voor de jeugd (11 t/m 14 jaar) van 19:00 tot 20:00. Deze aikido lessen zijn zowel educatief als speels met daarin kracht- en conditie onderdelen. Er is bij ons sprake van een veilige en plezierige leer- en werk omgeving.. Er wordt aandacht besteed aan b.v. assertiviteit, sensitiviteit, etiquette en zaken op het gebied van respect. Iedereen die geïnteresseerd is om bij de aftrap aanwezig te zijn, kan zich opgeven via de website bij Gratis Proefles.”