Hieronder volgt een kort stukje hoe Bart Peeters deze stage heeft ervaren.

“Toen ik hoorde dat er de gelegenheid was om vier en een halve dag te trainen in Amsterdam op de Winterschool, liet ik deze kans niet voorbij gaan. Met tegenstrijdige verwachtingen ging ik naar Amsterdam: wat kon ik verwachten, waren deze trainingen iets voor mij? Nu ik deze stage heb afgerond kan ik zeggen dat het zeker de moeite waard was.

Er werd tijdens de stage veel de nadruk gelegd op de subtiele verschillen van lichaamshouding, het gebruiken van je eigen kracht en het centrum; het vermijden van confrontatie. Kijkend naar hoe deze oefeningen werden gedaan: dynamisch en soepel, ving ik een glimp op van de principes waar het in het Aikido echt om draait. Deze stage heeft mijn inzicht in het Aikido stukje bij beetje aangevuld. Weliswaar is het voor een beginnend aikidoka als ik erg moeilijk om deze subtiele verschillen op te pikken en toe te passen, als je nog druk bezig bent met het leren van de basistechnieken. Het was een erg leerzame en inspirerende ervaring. Samen met het feit dat je de kans krijgt andere aikidoka’s te ontmoeten en ervaringen te delen, is de Winterschool een absolute aanrader!”