Zaterdag 23 maart was de verenigingsmarkt in Woerden. Een initiatief van Beweegteam Woerden vanuit de Gemeente. Zij bieden veertien verschillende sportverenigingen en veertien gezondheidsinstellingen de gelegenheid om zich te presenteren aan het Woerdense publiek. De kraampjes staan dan fraai opgesteld op het Kerkplein te Woerden. Vorig jaar was het om dezelfde tijd van het jaar lekker zomers weer. Dit jaar wat het ongelooflijk guur en koud. Een paar jaar geleden ben ik wezen winterkamperen in Noorwegen met min 21 graden. Voor mij gevoel was die vakantie een soort zomerkamp vergeleken met deze zaterdag. Een gure wind, maar vooral het stilstaan achter je kraam maakte dat je bijna niet warm werd. Gelukkig was mijn kletsgrage dochter bij me samen met onze hond. Dat maakte de dag voor een belangrijk deel wat warmer.

In de ochtend was er weinig publiek. In de middag waren er diverse dans optredens van kinderen van de dansschool van Saskia. Dat trok aardig wat publiek. Inmiddels was de zon ook wat gaan schijnen waardoor het wat aangenamer werd allemaal. Leuk om te zien dat de diverse partners waar we inmiddels veel samen mee werken, elkaar steeds meer tegen gaan komen. Roland van Jump4Kids heb ik weer even de hand geschud en met circus directeur Anne had ik even een kort praatje. Er zijn toch wat mensen langsgeweest die ik onze nieuwe folder heb mogen overhandigen. Ook heb ik aangegeven dat we de aankomende maandag een gloednieuwe lesavond hebben, waar ze van harte welkom zijn om eens een proefles aikido mee te draaien. Er was ook een hoge toffe klimwand aanwezig waar een kinderen dapper tegenop aan het klimen waren.

Om 13:00 was ook de formele opening van de markt door wethouder Koster. Een warme en aardige dame. Ik had daarvoor even met haar gesproken over honden, toen ze onze hond benaderde en aaide. Ze heeft zelf ook twee honden. Haar opening was: ‘Welkom koude inwoners van deze gemeente. Sport maakt warm en is erg leuk om te doen. Je ontmoet mensen en geniet van het leven. Sport is voor jong en oud, dik en dun. Alle dingen die leuk  zijn, zijn ook gezond. Daarom wens ik jullie veel plezier vandaag op deze markt.” Daarna werd zij uitgenodigd om een balletje te slaan in de honkbalkooi. Wij dragen dit soort initiatieven een warm hart toe en zijn daarom ook aanwezig op dit soort dagen, ondanks de kou.