War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Die generatie kinderen vormt de hoeksteen van een toekomst in vrede. Een van de nieuwe uitdagingen om geld in te zamelen voor het werk van Warchild is de Kili-Challenge, een reis om de top van de Kilimanjaro te halen. De opbrengst is voor de ontwikkeling van de kinderen in een veiligere omgeving. Te kunnen worden wie ze willen zijn. Kinderen die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Deze kinderen hebben vrienden nodig. Een van die vrienden is Chris Hans Dirks, een lid van Aikido Groene Hart. Hij gaat op 30 januari 2015 de Kili-Challange aan, door met een groep van zo’n 100 mensen de Kilimanjaro te beklimmen.

War Child is een internationale hulporganisatie gespecialiseerd in hulp aan kinderen in oorlogsgebieden, en opereert daarbij onafhankelijk en neutraal. War Child kijkt niet naar afkomst, leeftijd, religie of geslacht. De programma’s van War Child omvatten psychosociale hulp, scholing en bescherming voor de kinderen, en betrekken hierbij zoveel mogelijk volwassenen uit hun omgeving. Doel van War Child is daar hulp te bieden waar het nodig is. Ze helpen de kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Ze creëren een veilige omgeving waar de kinderen weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen, benut War Child alle beschikbare middelen, talent en inspiratie. War Child gelooft in de kracht van samenwerking en betrekt mensen actief bij de fondsenwerving door bijvoorbeeld de Kili-Challenge. De Kilimanjaro is een vrijstaand bergmassief van tachtig kilometer dat is gevormd door drie stratovulkanen, gelegen in de regio Kilimanjaro in het noordoosten van Tanzania. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en komt daarom in het rijtje van de zogenoemde “zeven toppen” voor; de hoogste vrijstaande berg ter wereld.

Chris Hans: “De mentale (aikido) en fysieke voorbereiding is inmiddels in volle gang. Het is voor mij heerlijk om zo vol ergens voor te gaan. Een echte stap voorwaarts. Met de eerste beklimming ben ik al begonnen: het bij elkaar halen van geld voor minstens 200 oorlogskinderen. Ik zou het daarom erg op prijs stellen als je een (kleine) bijdrage wilt leveren door een bedrag te doneren via mijn actie pagina: http://www.warchild.nl/actie/maak-het-lichter-chs-kili-challenge. Zoals wij in de dojo zoeken naar lichtheid, zijn de Kili-challengers op zoek naar lichtheid voor de oorlogskinderen en jouw bijdrage geeft mij een steuntje in de rug om de top te halen. Ik houd jullie onderweg op de hoogte over de voortgang.”

Aikido Groene Hart steunt dit initiatief met in totaal vijftig euro voor dit prachtige doel en wij hopen dat andere aikidoka’s volgen.