Een van onze leerlingen Jorn Marks werkt bij OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. De technische installatiebranche is met ruim 10.000 bedrijven en ruim 125.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. OTIB zet zich graag in voor iedereen die werkt of wil werken in de technische installatiebranche. Jorn gaf voor de zomervakantie al aan dat OTIB speelde met de gedachte een workshop te ontwikkelen voor jongeren met de combinatie van sport en techniek. Nou daar wisten wij natuurlijk wel raad mee!

Alhoewel de opdracht via Aikido in Company en Elke dag een stukje wijzer van Agnes Oen is gegaan, is het toch aardig te vermelden daar vier leden van ACW bij de ontwikkeling van deze workshop betrokken zijn geweest. De globale lijn was snel gevonden en het zaadje heeft verder kunnen rijpen in de maand augustus. Na de vakantie zijn we met een heel team aan de slag gegaan. Samen met Jorn, Agnes en een groep van een bijzonder bedrijf gespecialiseerd in communicatie. Netwerk.CC bestaat uit een kleine groep van jonge professionals met een enthousiaste frisse kijk. Een team met ervaring in nieuw marketing denken, inzichten in vorm en interface en dat op de hoogte is van alle technische mogelijkheden.

Het is een sprankelende workshop geworden, boordevol afwisseling over techniek, robotica, theorie en natuurlijk aikido. Na een zoektocht voor wat aikido filmateriaal was Mario van Zijst niet tevreden met wat op de markt voorhanden was. We hebben daarom besloten zelf wat opnames te gaan maken. Op mijn voorstel dit ‘even’ na de les in onze dojo te doen, kan men bij Netwerk.CC nog steeds glimlachen. Zo werkt het niet, werd teruggekoppeld. Na het vinden van een prachtige locatie in het Amsterdamse bos, zijn we haast een hele dag bezig geweest met opnames. Bas Smeulders was de vrijwillige uke. Vooraf een script opgesteld, geschminkt en take-voor-take de dag doorgevlogen. Tussendoor gezellig een lunch op het gras in het bos. We hadden enorm mazzel met het weer die dag.

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we de eerste pilots gedraaid op een basisschool. Een enorm succes is het geworden met als resultaat enthousiaste kinderen. Drie groepen hebben we gedraaid met veel plezier. Erg mooi filmmateriaal gemaakt door Mario, Tess en Riske van Netwerk.CC en de aikido videoclip die is opgenomen werd met veel bewondering aanschouwd door de aanwezige deelnemers. De workshops kennen een nulmeting en een evaluatie achteraf; de resultaten liegen er niet om: een prima afwisseling met zinvolle kennisoverdracht, aldus de leraren en leerlingen. In het najaar gaan we ook de middelbare scholen benaderen om deze workshops daar aan te bieden. Een zeer vruchtbare samenwerking dus van deze vier ACW-leden. Klik hier om de videoclip te bekijken.