Eind juni werden wij benaderd door Henk Mulder van RPL TV Woerden of wij het leuk vonden om mee te doen aan een promotiefilm over aikido bij de lokale omroep. RPL is de lokale omroep van Woerden en omgeving en actief op het gebied van radio, kabelkrant, internet en sinds enkele maanden ook televisie. RPL is ontstaan in 1971 en bestaat uit een groep van 70 vrijwilligers die elke dag hard aan het werk zijn: op de RPL TV Woerdenradio zelfs 24/7 uitzendingen. Roos Bart is een enthousiaste nieuwe interviewer die meekwam met Henk de eerste keer om een kijkje te nemen in onze dojo aan het Kallameer.

Na hun bezoek bij ons ben ik bij RPL uitgenodigd om een strategie te bepalen hoe we nu de uitzending zouden aanpakken. Een gezellige bijeenkomst waar we onderling hebben kunnen uitwisselen over het ontstaan en vertellen van elkaars bezigheden. In dat gesprek zijn we uitgekomen om vier lessen op te nemen begin september om zo ook een wat breder perspectief van aikido te kunnen laten zien. De tweede kindergroep, de jeugdgroep, de les kinderen met een beperking en op vrijdag het eerste uur volwassenen hebben we uitgekozen om te filmen. Dat was afgelopen week, de eerste lessen van het nieuwe seizoen.

Er zijn per les wat oefeningen bedacht zodat er een redelijk totaalplaatje van aikido te zien is straks: zowel spel als plezier, technieken en wat dynamiek. Over twee weken vindt de grove montage plaats. Daarna volgt een interview geleid door Roos. Alles bij elkaar schat ik zo’n vijf minuten televisie te zien in Woerden en omgeving op de lokale omroep zender (bij Ziggo kanaal 42). Naar verwachting ergens in oktober. Voor die tijd stuur ik natuurlijk nog een berichtje naar de leden op welke datum en tijdstip een en ander op TV komt straks. We zijn natuurlijk super benieuwd hoe dit er straks uit gaat zien en houden jullie op de hoogte!