Een week geleden kreeg ik op maandagavond vlak voor het eten nog een telefoontje. Het was iemand die op zoek was naar een stageplaats. Snel het eten weer op de lage stand en de kinderen teruggestuurd naar hun games; wat ze natuurlijk geen enkel probleem vonden. Na een korte afstemming over waar deze stagiaire naar op zoek was, ontstond het besluit om die woensdag gelijk maar langs te komen om kennis te maken. Tijdens het leggen van de matten werd de stagiaire Alexander direct op de proef genomen door onze mini aikidoka’s. Na wat klemmen en worpen, bleek hij tevreden goedgekeurd. Het klikte direct prima tussen de kids en Alexander en hij stelt zich hieronder graag aan jullie voor.

“Mijn naam is Alexander Douwstra ik ben achttien jaar oud. Ik zit op de Sportacademie in Utrecht in het derde leerjaar. Volgend jaar ben ik helemaal klaar met deze opleiding en ga ik verder met de opleiding HBO Fysiotherapie. Ik heb voor de opleiding sportacademie gekozen omdat deze opleiding goed aansluit aan mijn vervolg opleiding Fysiotherapie. Als ik school helemaal heb afgerond dan wil ik graag als sportfysiotherapeut of als gewoon fysiotherapeut. Zelf heb ik 7 jaar Hapkido gedaan vanaf mijn zesde tot dertiende jaar. Hapkido is een Koreaanse verdedigings sport. Ik ben zelf tot de Bruine band gekomen. Mijn indruk van Aikido is dat het een mooie en goede manier is om zelfverdediging aan te leren. Het lijkt een klein beetje op Hapkido dus kan mijn ervaringen wel goed delen.

Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik zelf al wat ervaring had met zelfverdediging sport. En ik woon in IJsselstein maar daar kon ik geen stage meer vinden dus ben ik verder weg gaan zoeken. Toen kwam ik uit bij Aikido Centrum Woerden. Het lijkt mij super leuk om met de kinderen van 5 tot 7 jaar te werken. Heb zelf het eerste jaar van mijn opleiding les gegeven aan een voetbalvereniging met dezelfde leeftijd en dat was super leuk om te doen dus denk dat dit ook helemaal goed gaat komen. Ik hoop dat ik veel te leren krijg over de sport aikido en veel te leren krijg over het trainen van deze doelgroep. Ik vind het erg fijn dat ik hier mag stage lopen ik hoop op een hele prettige tijd!”

Alexander zal gedurende de rest van dit seizoen de eerste kindergroep les gaan geven. Verder blijft hij bij de overige lessen op de woensdagmiddag aanwezig. Het eerste uur van de volwassenen traint hij mee om zich verder in aikido te bekwamen. Wij heten Alexander van harte welkom en hopen ook veel van hem te leren.