Op zaterdag 9 januari is Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden live geïnterviewd bij de lokale radio omroep te Woerden in het programma Podium 107.1. Het is een programma van RPL – op de frequentie 107.1 FM. Aanleiding van de uitnodiging in dit programma was het stukje over aikido bij Aikido Centrum Woerden dat Maarten Verduijn had gelezen in de IJsselbode. Ik werd in de middag rond 16:00 hartelijk ontvangen door Maarten. Even een korte rondleiding en kennisgemaakt met Chris van Leeuwen. Chris was die middag verantwoordelijk voor de techniek. Een erg professionele studio waar ik in ieder geval van onder de indruk was. Netjes, overzichtelijk en met twee prachtig identiek ingerichte geluidskamers en studio’s. Onder het genot van een bak heerlijke dampende koffie, zou Maarten me in het kort vertellen wat de bedoeling was van de middag. “Het kan zijn dat de koffie wat sterk is, want ze zeggen altijd dat ik diesel zet,” begint Maarten. Hij vertelt dat het interview 3x vijf minuten zal duren met tussendoor twee plaatjes om het wat te verlevendigen. Een daarvan mocht ik als verzoek nummer opgeven. Toen zou het interview beginnen.

Ik werd geloosd naar een kleine geluidsdichte ruimte met twee stoelen en een kleine tafel. Twee grote microfoons duidelijk af staken: een blauwe en een rode. De blauwe was voor mij. Vooraf mocht ik een stukje tekst voorlezen zodat Chris een en ander nog kon instellen. “Als het rode lampje aangaat, zijn we live” geeft Maarten nog net op het nippertje aan. Maarten had zijn vragen voorbereid op papier en ik heb ze beantwoord. Dat gaat ongelooflijk snel zeg, vijf minuten. Tussendoor een plaatje van Billy Idol (Sweet 16) en mijn verzoeknummer van U2 (One). Erg leuk om eens te doen, zo’n live uitzending. Ik wil hierbij Maarten en Chris hartelijk bedanken voor de uitgebreide zendtijd en de kans voor Aikido Centrum Woerden om zich tot dit radio publiek te mogen richten.