Op 16 maart 2008 organiseerde de Federatie Oosterse Gevechtskunsten een stage met Kobayahsi. Er waren in totaal zes leerlingen van ACW. Voor Ilse Oosterom en Leon Dantuma was dit tevens hun eerste aikido stage. Tjeerd en Bart zijn inmiddels bijna trouwe stage gangers. Jan Horstink van Aikido Centrum Woerden vertelt hieronder zijn eigen beleving bij deze deels ‘Japanse’ stage.

Van links naar rechts: Leon, Ilse, Peter, Jan Horstink, Bart en Tjeerd van ACW

“Deze zondag stonden wij vroeg op om op tijd in het Nationaal Sportcentrum Papendal vlakbij Arnhem te zijn voor een dagdeel stage van Kobayashi Shihan. Een aikido stage doen onder leiding van Kobayashi Shihan was voor mij naar analogie te vergelijken met het krijgen van een voetballes van Johan Cruyff. Het ochtenddeel van de stage duurde 2 uur. Het eerste uur kregen we les van Wilko Vriesman Technisch Directeur van Dutch Aikikai Foundation. Wilko liet ons zien hoe belangrijk de basishouding is in aikido, het leren werken vanuit “de buik” in plaats vanuit het hoofd en het creëren van de benodigde drive.

Na een korte pauze kregen we het tweede uur les van Kobayashi Shihan. Hij vertelde ons dat structuur en werken op een lijn belangrijke pilaren zijn onder het aikidofundament. De twee uren vlogen voorbij, er werd hard gewerkt in een ontspannen sfeer onder leiding van deze twee bevlogen Aikikai instructeurs. Alle aanwezige leden van Aikido Centrum Woerden hebben deze ochtend als uitermate leerzaam én plezierig ervaren, ook degene die nog niet zo lang bij ons trainen en voor wie dit een eerste kennismaking was met een aikido stage.”