Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 7 Maart en zondag 8 maart international Aikido Seminar onder leiding van drie vrouwelijke instructeurs. Aikido Bond Nederland organiseert in samenwerking met de International Aikido Federation (IAF) een speciale seminar ter ere van International Women’s Day. Deze seminar is extra speciaal door de aanwezigheid van een bijzondere instructeur uit Japan, Miyuki Kumazawa, 6e dan en Satomi Ishikawa. Deze internationale seminar is toegankelijk voor alle niveaus, zowel mannen als vrouwen vanaf 10 jaar. De seminar vindt plaats in de dojo Sporthal West te Papendal.

Achtergrond informatie:
Kumazawa Sensei (6e Dan Aikikai Aikido) is als leerling in de Hombu Dojo, regelmatig uke van de Doshu. Ze heeft eigen Aikido club in Tokyo, Sanshinkai, geeft ook seminars over de hele wereld. Deze lessen kenmerken zich door een heldere opbouw en een technisch hoog niveau. Kumazawa sensei is een van de meeste senior en gepassioneerde vrouwelijke beoefenaars in Aikikai Hombu dojo, en vertegenwoordigde hun tijdens de IAF Gender Forum in Takasaki in 2016.

Satomi Ishikawa (5e Dan Aikikai Aikido) is Japanse wonend in Nederland aikido docent en co-eigenaar van Aikido Centrum Amsterdam. Behalve dagelijkse lessen en workshop, zorgt ze ook nationale technische training voor shodan kandidaten. Haar Aikido heeft een zeer solide connectie met de grond en is het bewijs dat je groot en sterk hoeft te zijn om op een hoog niveau Aikido te kunnen beoefenen. Als voorzitter van de IAF Gender Balance Working Group, Satomi zet zich vol in voor gender-gelijkheid binnen Aikido en is verbonden aan diverse nationale en internationale Aikido organisaties.